High Culture to portal popularnonaukowy oraz projekt badawczo-rozwojowy poświęcone substancjom, technologiom i praktykom wpływającym na kondycję mózgu i zdrowie psychiczne.
We współpracy z naukowcami tworzymy produkty o właściwościach nootropowych, psychoaktywnych i ogólnie prozdrowotnych, jeśli chodzi o mózg i umysł człowieka.
Specjalista w zakresie komunikacji naukowo-technicznej, publicysta popularnonaukowy, kurator wydarzeń naukowo-artystycznych, analityk trendów.
Badam zależności między zmianami społeczno-kulturowymi a nauką, techniką, designem i sztuką.
Na Uniwersytecie SWPS przygotowuję pracę doktorską dotyczącą komunikacji naukowej w zakresie substancji psychoaktywnych i technologii intelektualnych.
W High Culture łączę doświadczenia z pracy dla mediów, wydawnictw, branży filmowej, agencji reklamowych, firm technologicznych, uczelni, centrów nauki i trzeciego sektora.
Pierwszy w Polsce i największy w obszarze CEE akcelerator start-upów z branży spożywczej.
Wyszukujemy, szkolimy i pomagamy finansować start-upy, które dzięki innowacjom naukowo-technicznym sprawią, że branża spożywcza będzie bardziej zrównoważona i przyjazna środowisku.
Nasze portfolio obejmuje m.in. roślinne zamienniki mięsa, wegańskie jogurty na bazie fasoli, sery z łubinu, technologie farm wertykalnych czy opakowania z konopi.
Wszystkie start-upy i ludzi, którzy za nimi stoją, można poznać na naszej stronie internetowej: https://foodtech.ac/.