Twórcy

High Culture to portal popularnonaukowy oraz projekt badawczo-rozwojowy poświęcone substancjom, technologiom i praktykom wpływającym na kondycję mózgu i zdrowie psychiczne.

We współpracy z naukowcami tworzymy produkty o właściwościach nootropowych, psychoaktywnych i ogólnie prozdrowotnych, jeśli chodzi o mózg i umysł człowieka.

Krzysztof Kornas

Zdjęcie portretowe przedstawiające Krzysztofa Kornasa

Specjalista w zakresie komunikacji naukowo-technicznej, publicysta popularnonaukowy, kurator wydarzeń naukowo-artystycznych, analityk trendów.

Badam zależności między zmianami społeczno-kulturowymi a nauką, techniką, designem i sztuką.

Na Uniwersytecie SWPS przygotowuję pracę doktorską dotyczącą komunikacji naukowej w zakresie substancji psychoaktywnych i technologii intelektualnych.

W High Culture łączę doświadczenia z pracy dla mediów, wydawnictw, branży filmowej, agencji reklamowych, firm technologicznych, uczelni, centrów nauki i trzeciego sektora.

foodtech.ac

Logo akceleratora start-upów z branży spożyczej foodtech.ac

Pierwszy w Polsce i największy w obszarze CEE akcelerator start-upów z branży spożywczej.

Wyszukujemy, szkolimy i pomagamy finansować start-upy, które dzięki innowacjom naukowo-technicznym sprawią, że branża spożywcza będzie bardziej zrównoważona i przyjazna środowisku.

Nasze portfolio obejmuje m.in. roślinne zamienniki mięsa, wegańskie jogurty na bazie fasoli, sery z łubinu, technologie farm wertykalnych czy opakowania z konopi.

Wszystkie start-upy i ludzi, którzy za nimi stoją, można poznać na naszej stronie internetowej: https://foodtech.ac/.